Woensdagochtend  21 november is in de Willem Lepelstraat in Antwerpen Bob Verbeeck, voorzitter van Buurtgroep Open Tuin Antwerpen (B.O.T.A.) overleden.

Met B.O.T.A. zette Bob zich in om de sociale huurders van de woonblokken samen te brengen op allerhande evenementen. Bob wist hoe hij de bewoners uit hun appartement moest krijgen. Hij organiseerde
uitstappen, etentjes en andere feestelijkheden. Het hoogtepunt van deze activiteiten waren de Ramblas, een op Spaanse leest geschoeid volksfeest, waar groot en klein met plezier aan deel nam.

Bob was een echte Bourgondiër. Hij hield van reizen, van lekker eten en drinken, van feesten en van mensen samenbrengen. Bob hield van mensen.

We koesteren vele fijne herinneringen aan hem. Toen Prins Laurent de wijk kwam bezoeken was Bob uitgedost in een fijne smoking en droeg hij de tricolore rond zijn borst als het ware als burgervader van Sint-Andries.

Ja er is plezier in Sint-Andrieskwarier” was het lijflied van Bob en het was hem ook op het lijf geschreven. Sint-Andries is in rouw. Met Bob verdwijnt dan ook een van de bekendste figuren uit de Sint-Andrieswijk.

Stuurgroep Sint Andries wenst zijn vrouw Greta en de familie heel veel sterkte toe.

 

Foto’s John Moussiaux

 

Bob, zoals we hem zullen blijven herinneren. Bedankt Bob voor die fijne momenten samen!