Die van ons wil daltijd varse greunte. Daarom gon ne kik elke zaterdag nor de Vogelemart. Na we te kik oek wel dat dat ni de Vogelemart is, want die stoa sondags, mor as kik zeg dat ik zaterdag nor de mart oep het BlaToreplain goan, dan hoer de golle het in Keule donderen. Dus zoeas dak zei, ik mokte manne haak los en ging neur de mart. Oemda kik wa stram was deur altijd mor te hange (ik zen nen hangjongere avant la lettre) pakte kik ni geire de groete strate, zoe kangkik oep man doei gemak sle e nor wor da kik moet zen. Daarom gon ne kik langs de woenarven.

Gewet wel, woenarven da zen stroaten zonder stroat. De trottoirs (lantoors, voer de ocra’s onder ongs) zen der zoe bried, dat ter gien aparte pleuts mier is voer d’otto’s. Die meuge der nog wel rije, mor moete achter de voetgangers ontsjoekken. Allé dat was wa da kik docht over eun woenarf. Bij ons in de wijk denken de d’ottos, tis te zegge die die der me rije, dor toch anders over! Da is dor constant een gevlam van otto’s, klein en groet, a bakken sleuren en spieksplinternieve vature, camionetten, soemmige van de polies of me nen trailer vol me roei en witte velokes en oek camions. En ’t zotte is, die moete ni ba jons zen. Neeje, ze moeten ergens anders zen mor de keurste weg is langst de woenarven. En as moet, rije die zelfs in de verkeerde richting. De Schele zag zelfs is een camionette van de polies in de verkierde richting rije, zonder de bla lampen en zonder sirene!

Awel, toen da kik terugkwam van de mart, was der iniens ne napjar die gien geduld od en die in a woenarf flak achter ma gat en neffe een uis deur ree. Man bretelle bleven ange on die zanne spiegel en lap, stoeng kik doar ineiens in man bloet gat. Man rooi broek apperde as eun roei duvel wimpel on diene otto. ’t Weurd tijd dat die oept schoen verdiep is un mobiliteitsplan veur stad en dus oek onze wijk oep tafel leggen! De Sint Andriezenerren verdiene terug een deurep in de stad. (De Neus)