Tibeau Depypere (20 jaar) studeert Event- en Projectmanagement aan de Karel de Grote Hogeschool, campus Groen- plaats. Hij woont in Beringen, maar zit op kot in de Lange Riddersstraat. Tibeau houdt van het studentenleven en heeft dan ook het ideale recept gevonden tegen een kater: een lekkere, maar vooral gezonde hamburger.

Ingrediënten (voor 1 persoon): 1 rundshamburger, 1 vers rond broodje, 1 plakje cheddarkaas, 2 avocado’s, 1 rode ui, 1 krop sla, 3 eetlepels olijfolie, ketchup, 2 toma- ten, 2 wortels, een halve komkommer en 1 limoen. Extra: vinaigrette voor het slaatje.

Bereiding: Snijd de avocado’s in tweeën, haal het vruchtvlees eruit en plet het tot moes. Kruid met peper en zout, en voeg het limoensap toe om de guacamole een extra frisse ‘touch’ te geven. Zet de guacamole vervolgens even in de koelkast. Bak daarna het vlees in wat olijfolie en kruid het met peper en zout. Maak ondertussen de groentjes schoon. Rasp de wortels, snijd de tomaten en de komkommer in schijfjes en de rode ui in kleine ringen. Snijd het ronde broodje in tweeën en verwarm de delen kort in een voorverwarmde oven van 180°, als het vlees bijna klaar is. Neem het hamburgerbroodje en smeer de twee helften met ketchup in. Vul het vervolgens met het rundvlees en daarna met de cheddarkaas, de guacamole en de helft van de groentjes. Schik de overige helft naast de hamburger op een bord. Voeg tot slot eventueel wat vinaigrette toe aan het slaatje.

Favoriete radiozender: Studio Brussel
Favoriet muziekgenre: rock
Beste lm: ‘Mr. Nobody’, geregisseerd door Jaco Van Dormael
Knapste actrice: Margot Robbie
Lievelingsboek: ‘The Little Black Songbook’ van The Beatles
Sport: zwemmen
Hobby: muziek maken met mijn band ‘The Barstool Prophets’
Favoriete vakantiebestemming: Italië en Gran Canaria

(Lisa Goethuysen)