Jon Klassen is met stip een van mijn favoriete hedendaagse illustrato-ren. Een nieuw boek van hem is dan ook steeds weer een feestje. Zijn laatste pareltje is ‘Driehoek’. De hilarische tekst is van Mac Barnett met wie Jon Klassen een gouden duo vormt dat de afgelopen jaren al meermaals in de ‘prentenboekenprijzen’ is gevallen.

We maken kennis met Driehoek die in zijn driehoekige huisje woont en op een goede dag het plan opvat om ‘een gemeen grapje’ uit te halen met Vierhoek. Welk plannetje, dat vertellen we hier niet. Maar de weg naar het huis van Vierhoek loopt langs
allerlei vormen, drie- hoekige vormen zoals Driehoek zelf, maar ook langs vormen zonder naam. Driehoeks gemene plannetje slaagt, tot zijn groot plezier. Maar Vierhoek zint op wraak!

Het verhaal is zo klein en de woorden zijn zo simpel, maar toch zit het boordevol humor en daagt het de kleine lezer uit tot nadenken. De tekeningen van Jon Klassen zijn wederom prachtig en het kleurgebruik is subliem. Het is ongelooflijk hoeveel karakter en gelaatsuitdrukking Klassen weet te geven aan figuurtjes die als gezicht enkel en alleen oogjes hebben. Dit is een heerlijk prentenboek voor kleuters waar je als voorlezer even veel plezier aan beleeft als je publiek. (Sofie van ’t Stad Leest)

‘Driehoek’, Mac Barnett en Jon Klassen, vertaald uit het Engels, Uitg. Gottmer, 2017, € 14,99