De 2e editie van Wijk4Love startte vorige maand met een dreigende regenbui. Maar eenmaal begonnen verdreef de opstijgende liefde, de warmte, het samenhorigheidsgevoel van de wijk alle verdere regenwolken.

 
Muziek, volksspelen, kindervertellingen, optredens, verkiezing van Keizer en Keizerin Sint-Andries, buffet en dans maakten er één groot feest van. Een van de hoogtepunten was de huwelijksceremonie die werd geleid door pastoor Rudy Mannaerts en Slons Dievanongs. Tal van wijkbewoners zwoeren hun trouw aan de wijk. Anderen, die het vorig jaar reeds hadden gedaan, mochten hun katoenen jubileum vieren. Keizer van de 4e wijk voor dit jaar werd Kenny Van Loock. Keizerin: Katja Yip. Hofnar: Lief Vandervoort. Ambasadrice: Charissa Parassiadis.

U kan het integraal hier zien op Facebook

 

 

 

De 5 beloftes aan het Sint-Andrieskwartier

1. GROETEN

Goeiendag, oewist, alles goe me de kids? Gaget ni goe me uw gebit, zie da ge dan vriendelijk knikt. Zedde te voet, me den otto of me de  fiets, het handje liften kost ons tenslotte niks.

2. HELPEN

Jong en oud, groen of blauw, braaf of stout, iedereen is soms down & out. We helpen elkander als helpen kan, met ’t een of ’t ander. Bied die helpende hand!

3. NETHEID

Papiertje op de grond, uw hondje legt een stront, de vuilbak die daar zo eenzaam staat, is met 1 gebaar gebaat. Zo blijft de buurt netjes en proper en ook de sociale roker slaat deze regel niet over.

4. FAUNA EN FLORA

De Parochie van Miserie is ook de parochie van plezier en biedt een thuis voor plant en dier. Elkander kansen geven, de gouden regel om na te streven: leven en laten leven, in naam van alle wezens.

5. LIEFDE EN RESPECT

Ook wij, mensen, komen als bloemen: in alle geuren en kleuren: een natuurlijk gebeuren om de boel op te fleuren. Iedereen welkom, iedereen hier gelijk, de zon schijnt voor iedereen in de 4de wijk. (foto’s Hein Verdingh)