Op paasmaandag had de 14e editie plaats van de jaarlijkse Paaseierenraap op het Heldenplein en (wegens de dreigende regen) in de lokalen van Habbekrats.

Maar het was niet enkel snel-snel de buit binnenhalen. Nee, vooraf moesten de 145 deelnemertjes wel eerst 6 proeven uitvoeren om te leren hoe zich ecologisch verantwoord te gedragen: volgens de regels van de kunst zelf een zaadje planten in een bloempotje, een composteerproef uitvoeren, ontdekken hoe ze zuiniger met water kunnen omgaan, een bijen- en vlindershotelroute afleggen op een skateboard, een bloementocht over de evenwichtsbalk maken en een quiz oplossen rond het herkennen van niet-alledaagse of vergeten groenten.

De dag werd georganiseerd door de Stuurgroep Sint-Andries met de steun van Turnkring De Hoop en enkele lokale middenstanders. Ondanks de dreigende regenwolken verliep de ganse namiddag onder een stralend zonnetje. Beladen met een zakje chocolade paaseieren, plus de kleine paaseitjes die de Paashaas kwistig rondstrooide, trokken alle kinderen, ecologisch weer een beetje wijzer, naar huis.

Het evenement kwam zelfs terecht in een column van Gazet van Antwerpen.

Stuurgroep Sint-Andries (www.stuur- groepsintandries.be) organiseert ook de jaarlijkse Gouden Neuzen en vergadert elke laatste woensdag van de maand om 20 u. in het coStA om onze wijk nog leuker te maken. Iedereen is er welkom. (gs)

Onderschrift foto: Yasmina Hamdaoui, vrijwilligster van de Jeugddienst van de Stad Antwerpen, was meteen beste maatjes met de Paashaas.