Sandrine Verheyden (21 jaar) is masterstudente Meertalige Communicatie aan de KU Leuven, campus Sint-Andries. Ze komt uit Leuven en zit op kot in de Lange Riddersstraat.  Sandrine is een grote fan van pasta carbonara en volgens haar is dit het ultieme kotrecept. Het is immers gemakkelijk en snel klaar te maken en bovendien is het ook erg lekker en voedzaam.

Pasta carbonara

ingrediënten ( voor 1 persoon):  150 gram pasta, 3 eetlepels olijfolie, 100 gram spekjes, 1 ei, 50 gram geraspte kaas (Emmental) en peper

extra: zongedroogde tomaten en basilicum

bereiding: Laat water koken in een pot en voeg de pasta toe, wanneer het water kookt. Giet ondertussen olijfolie in een pan en wacht tot de olijfolie goed warm is. Bak de spekjes in de olie tot ze krokant zijn. Kruid de spekjes met peper. Giet de pasta af, wanneer hij gaar is, maar laat hem wel in de pot. Voeg de spekjes toe aan de pot pasta. Breek een ei in de pot. Meng alles goed, zodat het ei helemaal versmelt met de pasta en de spekjes. Voeg de geraspte kaas toe. Meng tot de kaas gesmolten is. Dresseer nu het geheel op een bord en voeg eventueel nog wat basilicum of zongedroogde tomaten toe ter afwerking.

favoriete radiozender: Qmusic

favoriete muziekgenre: rock-’n-roll

beste film: ‘Sausage party’ van Greg Tierman en Conrad Vernon

knapste acteur: Channing Tatum

lievelingsboek: ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ van Paolo Giordano

sport: BBB (borst-buik-billen)

favoriete vakantiebestemming: Venetië
(Lisa Goethuysen)