Misschien heb je inmiddels al genoten van het prachtige prentenboek ‘De kleine walvis’. Voor wie daar net als ik geen genoeg van kon krijgen, is er nu het even mooie vervolg ‘De kleine walvis in de winter’. Beide boeken zijn van de Britse auteur en illustrator Benji Davies.In dit verhaal neemt Davies ons opnieuw mee naar het jongetje Boy en zijn vader die samen met hun zes katten in een klein kustplaatsje wonen. Afgelopen zomer redde Boy op heldhaftige wijze een babywalvis die aangespoeld was op het strand vlakbij zijn huis. Inmiddels is het winter en Boy kan zijn avontuur met de kleine walvis maar niet vergeten. Hij hoopt nog steeds vurig zijn bijzondere vriend ooit weer te zien. Op een gure winteravond maakt Boy zich erg ongerust, wanneer zijn vader, die visser is, niet thuis komt. Als Boy, dapper als hij is, besluit om zijn vader te gaan zoeken, komt hij echter zelf in grote problemen. Maar er komt hulp. En wel uit onverwachte hoek!

Benji Davies weet in dit prentenboek opnieuw te verrassen met een lief en ontroerend verhaal over echte vriendschap en gemis, over bang en dapper zijn tegelijk. De kenmerkende, dromerige illustraties van Davies zijn zo prachtig dat je elke prent zo aan de muur zou willen hangen! (Sofie van ’t Stad Leest)
‘De kleine walvis in de winter’ door Benji Davies – Uitgeverij Luitingh-Sijthoff – € 13,99