Habbekrats (Prekerstraat 14) levert naast zijn bekommernis voor jongeren uit de buurt voortaan ook smaakvol jeugdwerk. In samenwerking met de vzw WELA (Werkend Leren) werd lunchrestaurant Foodprint ’14 geopend. 8,50 € voor soep en hoofdschotel van de dag. De keuken is Frans, werelds en vegetarisch.

Foodprint ‘14 had dus ook Footprint ’14 kunnen heten. Vier jongeren die een deeltijdse horecaopleiding volgen, toetsen hier als stage hun opgedane kennis aan de praktijk met échte klanten.

De stage geldt ook voor het behalen van hun diploma en de stagiairs krijgen na het behalen van een certificaat ook begeleiding bij het solliciteren naar een vaste betrekking elders.Eerdere projecten van de vzw Wela zijn restaurant La Cuisine aan de Erfgoedbibliotheek en de keuken van de Brandweerkazerne aan de Noorderlaan. Jaarlijks begeleidt zij meer dan 400 deeltijds werkende jongeren naar het normale arbeidscircuit. Daarbij wordt rekening gehouden met de eigenheid van alle deelnemers, gestoeld op hun diversiteit. Tijdens de stage wordt ook het Nederlands vervolmaakt en is er ruimte voor maatschappelijke oriëntatie en het versterken van algemene attitudes (op tijd komen, nakomen van afspraken…) en zelfvertrouwen.

Openingstijden van Foodprint ’14 (Prekerstraat 14): maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 14 uur
Reserveren graag op gsm 0476/054.026 (gs)

Onderschrift foto: Tamara (bediening), begeleidster/chef Kika, Najih (keuken), Sean (bediening) en Yaro (keuken). FOTO RAUF