Nieuwe editie Gazet van Sint-Andries

De nieuwe editie van de Gazet van Sint-Andries valt weldra in de brievenbus van de bewoners van Sint-Andries. Natuurlijk wordt in deze editie van de buurtkrant weer aandacht besteed aan al wat er in deze wijk beweegt.

 

Zo blijken er plannen te bestaan om het Modemuseum te verhuizen. Dat zou een jammerlijke zaak zijn en vanuit de Stuurgroep Sint-Andries worden alle partners opgeroepen om een oplossing te vinden waardoor het Modemuseum in het hart van de modewijk kan blijven.

 

De heraanleg van de Nationalestraat en omliggende straten en pleinen start eind mei. Dat zal onvermijdelijk voor hinder zorgen, maar via infomomenten wil de stad de communicatie over de werken zo goed mogelijk laten verlopen. Zo weet iedereen in de buurt – bewoner, handelaar, bezoeker – waar hij of zij aan toe is.Op 23 april is er de eerste vergadering over de start van de werken.

 

Er beweegt natuurlijk ook veel op sportief vlak. Op 3 juni 2012 gaat de derde Sint-Andries Run door. Inschrijven kan op www.sportiefsintandries.be. Nu al duiken in het straatbeeld, en dan vooral langs de kaaien, duidelijk meer lopers op. Op donderdagavond komt een start-to-run groep bijeen in het coStA, maar ook buren/vrienden/collega’s vinden elkaar om regelmatig de beentjes los te gooien. Sportievelingen kunnen natuurlijk ook terecht in de verenigingen in de wijk, bijvoorbeeld bij Turnkring De Hoop of ze kunnen aansluiten bij een activiteit van buurtsport.